Diensten

diensten

SOS wat?

Misschien heb je het je wel eens afgevraagd: SOS Schulden op School, waar staat dat eigenlijk voor? Hierbij een korte historiek met samenvatting van haar visie en missie...
SOS wat? - Schulden op school

'SCHULDEN OP SCHOOL’ vermijden en aanpakken

Vind jij ook dat schoolkosten geen drempel mogen zijn voor het recht op onderwijs?
Kan je daartoe een hefboom zijn of creëren?

Doe een beroep op onze consulenten.
Informatie. Advies. Begeleiding van uw project.

Toelichting

Er zijn veel mogelijke hefbomen voor verandering. Op school. In de lerarenopleiding. Bij ouders of scholieren. Het lokaal sociaal of flankerend onderwijsbeleid. De duurzaamheidsdoelstellingen. De kinderrechten. De media.

Neem contact met SOS Schulden op School info@schuldenopschool.be. We zijn benieuwd naar jouw idee, vraag, voorstel. Waarmee kunnen we je van dienst zijn?

Waardering, erkenning

Door kennis, inzichten, ervaringen samen te brengen verhogen we de collectieve deskundigheid.

In scholen, onderwijsondersteunende diensten, onderzoekscentra zowel als journalisten, opbouwwerkers, jeugdwerkers, oudercomités, juristen, economisten, ambtenaren, enz. is er heel wat verspreide kennis rond aspecten van ‘schulden op school’.

Of het nu over pedagogisch sterke maar goedkopere alternatieven gaat, sociale inningsmogelijkheden, solidariteitsfondsen, de commercialisering van het onderwijs, de maximumfactuur, de digitale kloof, de schoolmaaltijden, een methodiek, een onderzoek, een checklist,…:

Hou je kennis niet voor jezelf. Neem contact met SOS Schulden op School info@schuldenopschool.be en samen zoeken we naar de meest passende manier om deze expertise te delen.

Communicatie en beweging

Schulden op school zijn het probleem van de hele samenleving.
Dat wordt nog te weinig beseft.
Zowel op eigen initiatief als in samenwerking en op vraag brengt SOS Schulden op School pertinente vaststellingen en analyses aan de orde. Praktijkgerichte zowel als algemene inzichten helpen we ruimer verspreiden.

Kunnen we elkaar ergens vinden bij deze doelstelling?

Neem contact met SOS Schulden op School info@schuldenopschool.be

 

Close