Acties

acties

Maandelijks e-zine ‘Kind van de Rekening’

Vanaf eind augustus 2022 verspreidt SOS Schulden op School een maandelijks e-zine met nieuws en inzichten rond (voor) het Kind van de Rekening.
Wens je dit ook te ontvangen? Mail naar info@schuldenopschool.be.

De Warmste week

De kostprijs van leermaterialen (handboeken, gereedschappen,…) kan voor de gezinnen verminderd door veel meer in te zetten op tweedehands en hergebruik. N.a.v. de Warmste week maakt SOS Schulden op School een proeftuinproject bekend, dat het verschil maakt én zowel een duidelijk signaal als een voorbeeldfunctie zal zijn.

Ja, er is een link tussen kinderrechten en duurzaamheid!

Vragen op maat

Twee voorbeelden:

• Een stadsbestuur dat regelmatig overleg heeft met de scholen in haar gemeente stelt vast dat na vijf jaar inspanningen inzake kostenbeheersing niet iedereen mee is én er stellen zich ook enkele specifieke, actuele vragen.
  • Binnen een scholengemeenschap vraagt een van de scholen extra steun voor leerlingen die hun schoolboeken niet kunnen betalen, wat leidt tot bedenkingen vanuit de andere scholen. Zijn er oplossingen die rekening houden met alle aspecten en hoe dit realiseren?

SOS Schulden op School staat open voor deze en andere nieuwe vragen. Op maat en zo efficiënt mogelijk wordt een aanbod gedaan (informatief, advies, een externe opdracht en/of begeleiding). Zo mogelijk verwijzen we naar instanties die hierbij mogelijks ook een rol kunnen vervullen.